Elegante damaskduge fra Juna

Elegante damaskduge fra Juna

Till jul, påsk och pingst - och alla dagar därimellan

Vi börjar med den snygga påsk- damastduken från Juna 
Påskduken från Juna är jacquardvävd. Den exlusiva damast-vävtekniken ger liv och textur till det stiliserade Fabergé-mönstret, som träder fram i de lätta gula och gröna färgerna.  Easterduken finns i fyra olika storlekar. Som en extra, ytterst funktionell, detalj är duken även ytbehandlad, vilket gör den smuts- och fuktavvisande. Den kan med andra ord ligga kvar och vara fräsch under hela påsken

22 artiklar

per sida

22 artiklar

per sida

Juldukarna från Juna finns i röd, grön och vit - påskdukarna i gul och grön

Damastdukarna är tillverkade i 55% bomull och 45% polyester. Dukarna har både smuts- och fuktavvisande yta. Därför du med ro i sinnet använda dukarna när du vill - utan att bekymra dig. Damastdukarna kan tvättas i maskin vid 40 grader (ingen centrifugering), och därefter dropptorka. Vi rekommenderar inte att du torktumlar dem, eftersom detta kan påverka smutsavvisningen. Annars använder du dukarna igen och igen - år efter år.


Vad är damast?

En damastduk är vävd i en helt speciell teknik som kallas damastvävning eller jacquardvävning. Vävtekniken karaktäriseras av en mycket tät och fin vävning och att mönstret med matta och blanka ytor uteslutande med hjälp av denna speciella teknik. När man vänder duken om, ser man mönstret med motsatt verkan på dukens baksida.