Vackra och exklusiva damastdukar

Vackra och exklusiva damastdukar

Vackra damastdukar i hög kvalité - för dig som älskar  att duka ett vackert bord

Damastdukar

Damastdukar är tygdukar med damast-twill – även kallad jacquardvävning. Mönstret i damast är vävt direkt in i själva tyget. Det är en speciell (och ganska komplicerad) teknik, som möjliggör mjuka och runda former i designen. Dukens mönster framträder vackert och diskret genom kontrasten mellan matt och blankt. Detta är de unika egenskaperna för damastdukarna. Garntypen och bomullskvaliteten betyder dock mycket för vävkvalitén. Det är en klassisk duk skapad genom en traditionsrik teknik - kombinerat med ny och modern design. Våra dukar tillverkas på utvalda fabriker i Europa, vilka lever upp till europeisk standard – t.ex. när det gäller innehåll av kemiska ämnen.

 

Damastduk erbjudanden

Dukarsverige.se levererar damastdukar av högsta kvalité. Vi erbjuder ett brett urval av damastdukar. Här hittar du både moderna och klassiska mönster på damastdukar i flera olika mått – till mycket attraktiva priser. Se t.ex. vårt sortiment av snygga och stiliga damastdukar från Juna, Engholm eller Bjørn Wiinblad i menyn till vänster. Här hittar du exklusiva damastdukar till ditt matbord – till vardag och till fest.

 

Vackra damastdukar i hög kvalité - för dig som älskar att duka ett vackert bord

Vi säljer mest vita och ljusa jacquardvävda damastdukar. Men du hittar även snygga  dukar i färgerna svart, grått, blått, natur, rött och lila. Dukarna finns i olika storlekar.

 

Underhåll

Om man spiller på duken är det en fördel med en damastduk som är behandlad med teflon. Ytbehandlingen ger dig inte bara en vacker duk på bordet – utan gör även tyget smutsavvisande och lättare att hålla rent. Kom ihåg att tvätta mörka färger separat. Kulörta textilier tvättas utan optisk vit- och blekmedel. För ytterligare information om underhåll, tvätt och strykning - se fler detaljer under de enskilda dukarna.

 

Beteckningen damast är ett särskilt sätt att väva på - jacquardvävning. Ordet damast härstammar från staden Damaskus. Det var de första korsriddarna som tog med sig de vackra textilierna till Europa. Den speciella vävmetoden innebär att dukens mönster framstår med skiftvis matta och glänsande ytor.