Stort urval av akryldukar och belagda textildukar

Stort urval av akryldukar och belagda textildukar

Akrylduk eller akrylbelagt textilduk är i själva verket en praktisk tygduk - Se vårt stora urval nedan

Akryldukarna är eleganta och praktiska – även i vardagen

En akrylduk är ett stycke vävt tyg som är belagt med ett eller två lager akryl. Tyget kan vara bomull, linne, polyester eller en blandning av dessa. Duken liknar mycket en traditionell tygduk. Vissa av våra dukar är även ytbehandlade med teflon. Akrylduken innehar därmed några särskilt praktiska egenskaper, vilket innebär att många väljer den istället för en traditionell vaxduk.

 

Erbjudanden från dukarsverige.se

Akrylduk köper du som metervara och du kan enkelt beställa duken online i exakt den längd som du vill ha. Vi skär till och skickar naturligtvis din duk upprullad på ett rör – utan att den krynlar sig eller veckas. Standardbredden är 140 cm - men dukarsverige.se kan också leverera akryldukar som är extra breda. Se de enskilda produkterna i menyn till vänster.

 

En mängd färger, design och mönster

Du kan hitta dukar från franska Laura Lancelle, Susanne Schjerning, Juna,  Bjørn Wiinblad, Sødahl, dukar med klassiska, eleganta och moderna mönster (standardbredd och extra breda akryldukar), rutiga, enfärgade, motiv etc. Få inspiration och klicka dig fram genom Skandinaviens största sortiment av akryldukar.

 

Användning och vård

Du kan använda din akrylduk inomhus eller på ditt bord utomhus i trädgården, på terrassen, i sommarstugan etc. En akrylduk har en belagd yta och kan därför lätt torkas av. De är nästan 100 % vattentäta - och du kan tvätta duken i tvättmaskinen. Många av våra akryldukar är utöver akrylbeläggningen även behandlade med teflon. Teflonbeläggningen gör att akrylduken är nästan lika lätt att torka av som en vaxduk. Förvara din duk på det medföljande röret för att undvika att den viks eller skrynklar sig.

● Använd alltid din duk med den akrylbelagda sidan uppåt
● Fläckar torkas lätt av med en fuktig trasa - helst inom en halvtimme
● Duken kan tvättas vid 30- 40 grader inom 24 timmar vid envisa fläckar
● Undvik centrifugering och torktumlare
● Strykning: Strykes på baksidan efter tvätt på högst 150 grader. Akryl med glidskydd på baksidan, strykes dock     på framsidan med en trasa över